Leden login

Alles weten over Duikteam Nederweert?

Volg ons via Social Media
Youtube Facebook Twitter Google+
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2

Over Duikteam Nederweert

Heb je kieuwen of wil je leren duiken?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gekeken naar die prachtige onderwater opnames op Discovery Channel.
Misschien denk je dan: ‘Dat zou ik wel eens in het echt willen zien!’.

http://duikteamnederweert.go-gurus.nl/media/img/website/duikteam-nederweert-duiken.jpg

Het is ook zo mooi en rustgevend om tussen die tropische visjes in de Caribische wateren te duiken. Het is een bijzondere ervaring om de onderwaterwereld binnen te gaan. Bekende duikplaatsen zijn Sharm El Sheikh aan de Rode Zee, de Malediven of de Nederlandse Antillen. Maar ook dichterbij, zoals in Zeeland, is het tegenwoordig schitterend onder water. Of de Maasplassen bij Panheel en Thorn. Daar zijn weliswaar geen tropische vissen, maar wel snoeken, baarzen, paling en meer van onze geweldige binnenlandse fauna te bewonderen.

Om dit alles te kunnen bekijken moet je een degelijke en erkende duikopleiding volgen, zodat je veilig en gerust kunt genieten van de onderwaterwereld. Bij Duikteam Nederweert kun je zo’n duikopleiding volgen. In de opleiding bij Duikteam Nederweert leren we je de basisprincipes van het duiken. Zoals de naam van onze vereniging al zegt is duiken een teamsport. Onze vereniging beoefent de onderwatersport volgens de PADI regels (Professional Association of Diving Instructors). De cursussen zijn grotendeels op zelfstudie gericht en jij bepaalt zelf het tempo met ondersteuning van dvd en eigen instructeur.

Kun je al duiken? Wil je méér trainingen?

Ook als je reeds in het bezit bent van een duikbrevet kun je terecht bij Duikteam Nederweert voor een vervolgopleiding of extra training. Iedere zaterdagavond verzorgen wij vanaf 18.30 - 1930 uur trainingen in zwembad Merenveld. Deze worden geleid door onze eigen instructeurs en zijn gericht op techniek, conditie, snorkelen en vooral duiken. Een eigen duikuitrusting is vereist. Deze trainingen zijn gratis voor leden.

PADI Recreational Facilityhttp://www.duikteamnederweert.nl/media/img/website/PIRA - Recreational Facility (64207).jpg

Eind 2013 zijn we door PADI beoordeeld op onze werkzaamheden en de zwem- en theorielocatie. Aansluitend is besloten bij PADI een verzoek in te dienen ons duikteam de status van PADI Recreational Facility te geven. Begin 2014 werd ons duikteam erkend als PADI Recreational Facility.
Dit betekent dat ons Duikteam Nederweert vanaf dan zelfstandig mag werken en er o.a. op alle nieuwe duikpasjes, die worden uitgeschreven door onze instructeurs, onze eigen naam staat: DUIKTEAM NEDERWEERT. Daarnaast staan we nationaal en internationaal beter op de kaart en worden we meer bij overleg betrokken. Een mooie waardering voor ons duikteam.

2017 PADI Award

Begin 2017 ontving ons duikteam een award tijdens de duikbeurs in Houten "Duikvaker" op 4 en 5 februari uit handen van Jan van Voorst van PADI Europe. Deze award ontvingen wij voor 'outstanding commitment to the business of diving". Oftewel dat ons duikteam veel aandacht besteed aan jeugd en het breed opleiden, dus vanaf snorkelaar tot instructeur. Daarnaast organiseren wij veel activiteiten in en naast het water en zijn we vaak te vinden bij activiteiten van anderen. Daarmee zorgen we voor een goede bijdrage aan de duiksport. We zijn natuurlijk enorm trots op deze mooie waardering en het is een dik compliment aan alle instructeurs, begeleiders en leden die al meer dan 15 jaar onze vereniging dragen en laten bloeien.

Download hier onze informatie flyer

http://duikteamnederweert.go-gurus.nl/media/img/website/duikteam-nederweert-snorkelen.jpg

Verenigingsactiviteiten

De evenementencommissie zorgt regelmatig voor leuke (duik) activiteiten in binnen- en buitenland, waarbij ook de rest van het gezi

n wordt betrokken. Onze verenigingsduiken staan altijd onder leiding van een instructeur of divemaster. Verder wordt er -indien mogelijk- jaarlijks een duikweekend, een buddyrun en een feestmiddag voor jong & oud georganiseerd.

Voor deelname aan de wekelijkse duik- en snorkellessen & training is lidmaatschap van onze vereniging vereist. De contributie wordt in 2 termijnen via auomatische incasso geind. Daarvoor is een machtiging noodzakelijk.

Tot en met 15 jaar: € 82,50 per jaar (2019)
Vanaf 16 jaar: € 98,- per jaar (2019)

Bij 3 of meer volwassen leden binnen een gezin geldt een korting van € 15,- op de contributie, vanaf het derde lid, per jaar.

(Lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Opzeggen lidmaatschap dient voor 4 december te geschieden)