Leden login

Alles weten over Duikteam Nederweert?

Volg ons via Social Media
Youtube Facebook Twitter Google+
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2

SURVIVAL-WEEKEND SPRIMONT (België) 22 -24 augustus 2014

In dit weekend hebben een 11-tal leden van het Duikteam Nederweert en 2 begeleiders (moeders) van leden deelgenomen aan de outdoor activiteiten in een oude groeve waar voorheen Belgische hardsteen is gewonnen.

Na een nacht van erg basis overnachten in een trekkershut ( zonder luchtbed of matras; op de planken dus) zijn we gestart met een rustig ochtendprogramma als opwarmer voor de middagactiviteiten.

In de ochtend hebben wij de volgende “survivals” doorstaan:

-          Himalayabrug: hoog boven de grond via een touwbrug van bergtop naar bergtop lopen.

-          Tokkelen: via een kabel snel van bergtop naar bergtop scheren.

-          Face downhill-walking: via een schuine wand naar beneden wandelen en volledig vertrouwen op het materiaal.

 

Na deze activiteiten waren wij toe aan een welverdiende lunch en konden wij onze eerste ervaringen met elkaar uitwisselen.

 

S’ middags  stonden we voor de volgende uitdagingen:

-          Klimtechnieken met behulp van een net, bruggetjes en touw.

-          Klettersteig: bergklimmen over rotsen en langs natte steile hellingen klauteren. Aan “nat” geen gebrek want de weergoden zorgde ervoor dat iedereen een nat pak haalde.

-          Via Ferata: langs een steile wand klimmen. Een activiteit voor een echte durfal.

-          Spelonken en abseilen: in een grot kruipen, daar ook nog enkele obstakels overwinnen en ten slotte abseilen.

Tegen de avond na het abseilen, stonden wij weer “gewoon” beneden bij onze trekkershut, heel voldaan en realiserend dat we toch wel grensverleggend waren bezig geweest!

Kortom: een meer dan geslaagde dag. De aansluitende barbecue (geheel verzorgd door Pim) werd door iedereen zeer gewaardeerd. We sloten de dag af met een heel gezellige avond.

Wat volgde was weer een nacht slapen op de planken.

Zondagochtend hebben wij gezamenlijk het ontbijt genuttigd en zijn enkele gebrevetteerde duikers gaan duiken in de nabijgelegen duikplek “Sprimont”, een ondergelopen granietgroeve. Wij hebben ons laten vertellen dat er veel en mooie grote vissen te zien waren op de vroege zondagochtend.

Rond het middaguur had iedereen zijn auto weer gepakt en zijn wij huiswaarts gekeerd na een zeer leerzaam en grensverleggend weekend.

Voor diegene die twijfelden voor deelname aan deze activiteit, het is een echte aanrader vooral als je jezelf wil uitdagen. Iedereen kan het!

Organisatie bedankt voor het geweldig weekend.

Petra en Marian