De vereniging

Ons duikteam is in 2002 opgericht als een vereniging voor sportduikers. Onze leden komen uit een grote regio en hebben allemaal dezelfde passie: duiken! We beschikken over meerdere instructeurs en ruim 100 leden, waaronder veel jeugdleden. Onze trainings- snorkel- en opleidingsavond is zaterdag vanaf 17.30 uur tot 20.30 uur. Als vereniging hechten we veel waarde aan de onderlinge sociale contacten en vriendschappen. Dat is de basis voor het buddysysteem tijdens het duiken. We organiseren regelmatig activiteiten voor jong & oud en de families. Ook gaan we samen op (duik) vakanties of weekenden. Omdat we een vereniging zijn en geen duikschool, duren onze duikopleidingen ook langer. We besteden veel tijd aan theorie lessen en praktijktraining. We hebben gemerkt dat dit betere en veiligere duikers oplevert en dat is wat we willen.

Wij leiden onze duikers op via het internationaal erkende PADI systeem. Dit is een goed en degelijk systeem, zodat je veilig en gerust kunt genieten van de onderwaterwereld. Bij Duikteam Nederweert kun je starten met een basisduikopleiding (Open Water Diver). In deze opleiding leren we je de basisprincipes van het duiken. Zoals de naam van onze vereniging al zegt is duiken een teamsport. Onze vereniging beoefent de onderwatersport volgens de PADI regels (Professional Association of Diving Instructors). De cursussen zijn grotendeels op zelfstudie gericht met behulp van een interactieve lesmethode via tablet. Jij bepaalt zelf het tempo met ondersteuning van een eigen instructeur.

Na de Open Water opleiding kun je doorstromen naar de vervolgopleidingen zodat je nog meer ervaring opdoet en plezier beleefd in het duiken. Uiteindelijk kunnen we je helpen om zelfs duikinstructeur te worden zodat jij weer je buddies kunt helpen. En dat allemaal onder het motto: DIVING IS FUN !

Kun je al duiken? Wil je méér trainingen?

Ook als je reeds in het bezit bent van een duikbrevet kun je terecht bij Duikteam Nederweert voor een vervolgopleiding of extra training. Iedere zaterdagavond verzorgen wij vanaf 18.30 - 1930 uur trainingen in zwembad Merenveld. Deze worden geleid door onze eigen instructeurs en zijn gericht op techniek, conditie, snorkelen en vooral duiken. Een eigen duikuitrusting is vereist. Deze trainingen zijn gratis voor leden.

Download hier onze informatie flyer

PADI Recreational Facility

Eind 2013 zijn we door PADI beoordeeld op onze werkzaamheden en de zwem- en theorielocatie. Aansluitend is besloten bij PADI een verzoek in te dienen ons duikteam de status van PADI Recreational Facility te geven. Begin 2014 werd ons duikteam erkend als PADI Recreational Facility.
Dit betekent dat ons Duikteam Nederweert sinds dan zelfstandig mag werken en er o.a. op alle nieuwe duikpasjes, die worden uitgeschreven door onze instructeurs, onze eigen naam staat: DUIKTEAM NEDERWEERT. Daarnaast staan we nationaal en internationaal beter op de kaart en worden we meer bij overleg betrokken. Een mooie waardering voor ons duikteam.

2017 PADI Award

Begin 2017 ontving ons duikteam een award tijdens de duikbeurs in Houten "Duikvaker" op 4 en 5 februari uit handen van Jan van Voorst van PADI Europe. Deze award ontvingen wij voor 'outstanding commitment to the business of diving". Oftewel dat ons duikteam veel aandacht besteed aan jeugd en het breed opleiden, dus vanaf snorkelaar tot instructeur. Daarnaast organiseren wij veel activiteiten in en naast het water en zijn we vaak te vinden bij activiteiten van anderen. Daarmee zorgen we voor een goede bijdrage aan de duiksport. We zijn natuurlijk enorm trots op deze mooie waardering en het is een dik compliment aan alle instructeurs, begeleiders en leden die al meer dan 15 jaar onze vereniging dragen en laten bloeien.

Opleidings- en trainingslocatie

Onze opleidingen en trainingen zijn op zaterdagavond in:

Zwembad Merenveld.
Winnerstraat 1
6031 NK Nederweert

Verenigingsactiviteiten

Ons duikteam kent verschillende commissies met ieder hun eigen taken. De evenementencommissie zorgt regelmatig voor leuke (duik) activiteiten in binnen- en buitenland, waarbij ook de rest van het gezin wordt betrokken.

Onze verenigingsduiken staan altijd onder leiding van een instructeur of divemaster. Verder wordt er -indien mogelijk- jaarlijks een duikweekend, een buddyrun en een feestmiddag voor jong & oud georganiseerd.

Voor deelname aan de wekelijkse duik- en snorkellessen & training is lidmaatschap van onze vereniging vereist. De contributie wordt in 2 termijnen via automatische incasso geïnd. Daarvoor is een machtiging noodzakelijk.

De hoogte van de contributie is te vinden op ons inschrijfformulier.

Bij 3 of meer volwassen leden binnen een gezin geldt een korting van € 15,- op de contributie, vanaf het derde lid, per jaar.

(Lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Opzeggen lidmaatschap dient voor 4 december te geschieden)