DAN Opleidingen

DAN Training logo

DAN Training cursussen onderwijzen de eerste stappen van de eerstehulp aan een gewonde duiker en de interactie met medische professionals.
Deze cursussen helpen je een beter begrip te ontwikkelen van duikgeneeskunde en hoe je moet reageren op een duiknoodgeval binnen de grenzen van jouw kennis en kunde.
Ze bieden alle een duikmedische opleiding met een taalgebruik dat gemakkelijk voor iedereen te begrijpen is.

Op de inschrijf pagina kun je je aanmelden voor de volgende cursussen:

Basic Life Support + AED + Eerste hulp

Deze gecombineerde cursus leert mensen de technieken voor levensreddend handelen, het gebruik van de AED en eerste hulp. Met deze cursus kun je volwassen slachtoffers met levensbedreigende verwondingen helpen, maar ook slachtoffers met niet-levensbedreigende verwondingen helpen.

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus biedt basistraining bedoeld om duikers en geïnteresseerde niet-duikers (zoals bijvoorbeeld een kapitein van een charterboot) te leren duikverwondingen te herkennen en eerste hulp met zuurstof toe te dienen.

Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

Deze cursus is een gevorderden cursus en geeft extra training aan diegenen die met succes de DAN First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Hij is bedoeld om Oxygen Providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals met de MTV100) en/of de AmbuBallon (BMV).

On-Site Neurological Assessment for Divers

On-Site Neurological Assessment for Divers, is een programma voor gevorderden dat extra training biedt aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus in de laatste twee jaar (24 maanden) hebben afgerond. Het werd ontwikkeld om DAN Oxygen Providers op te leiden in hoe de on-site neurologische beoordeling voor duikers uit te voeren.

Hazardous Marine Life Injuries

First Aid for Hazardous Marine Life Injuries, is een beginnerscursus die bedoeld is om het algemene duik- (en geïnteresseerd niet-duik-) publiek op te leiden om gevaarlijke zeedieren te herkennen, mogelijke verwondingen door gevaarlijke zeedieren te herkennen, om eerste hulp te verlenen bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren en om verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.