Open Water Diver

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de SSI Open Water Diver-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Denk je dat de onderwaterwereld alleen in het buitenland mooi is? Check dat het filmpje hieronder voor de prachtige onderwaterwereld in Nederland. Van Noordzee tot Grevelingen naar diverse Maasplassen. Goed zicht en vol met vis.

De SSI open water opleiding is de basis cursus voor het duiken. Vanaf 12 jaar kun je deze bij ons volgen. We leren je dan alle basisduikvaardigheden zodat je veilig kunt duiken.

Theorie

De theorie bestaat uit 6 hoofdstukken die je zelf interactief op je tablet of PC kunt maken, inclusief toetsen. Tijdens de oefenweken zullen we regelmatig bij elkaar gaan zitten om de theorie door te nemen en knelpuntjes te bespreken en op te lossen. Ook zullen we aandacht besteden aan een paar extra onderdelen van het duiken zoals je duikcomputer en kompas, zodat je veilig kunt duiken. Als laatste maak je een theorie examen en als je daarvoor geslaagd bent, mag je naar buiten om te gaan duiken.

Praktijk

De eerste 6 lessen vinden plaats in het zwembad. op ons gemakje leren we je alle skills die je moet kunnen om veilig en lekker te duiken. Natuurlijk is er ook tijd om lekker ontspannen te zweven onder water. Pas als je dat allemaal onder de knie hebt, gaan we naar het buitenwater in Panheel, waar we een aantal oefeningen doen. Daarna ben je een echte SSI open water duiker en mag je met jouw brevet overal ter wereld duiken.

Nadat je gebrevetteerd bent als open water duiker volgen er nog 2 lessen in het zwembad waar je nog wat beter leert duiken tijdens de Perfect Buoyancy specialty.

Voorwaarden

  • Vanaf 15 jaar.
  • Vanaf 12 t/m 14 jaar voor Junior Open Water.
  • Vooraf geldige medisch duikkeuring VERPLICHT.
  • Bij minderjarige, toestemming en handtekening van ouders of voogd.
  • Cursusprijs is inclusief: huur zwembad-duikuitrusting, digitaal theorie pakket en examengeld.
  • Exclusief huurkosten buitenduik-uitrusting en entree duiklocatie.
  • Eigen bril/snorkel/vinnen aanbevolen.
  • Start meestal in feb en sept van ieder jaar.

Wil je deze fantastische cursus gaan volgen. Schrijf je hier in.

Wil je de (duik) lessen in het buitenland volgen?

Dat kan zeker! Maar doe dan vooral in Nederland alvast je theorie. Lekker makkelijk en dan kost het studeren geen kostbare vakantietijd. Via ons kun je een digitaal SSI OPEN WATER studiepakket kopen. Je kunt dan rechtstreeks op de SSI site het juiste pakket downloaden en meteen gebruiken, zodat je voor de vakantie de theorie al in de pocket hebt.