SSI Explorers

Duikteam Nederweert heeft een eigen SSI Explorer team. Wat is dat?

De SSI Explorers is voor jonge duikers die plezier en veel actie willen beleven in een zwembad. Dit doen ze tijdens spannende opdrachten. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zal zijn met een zaklamp te duiken, digitale foto's te maken onder water of moeiteloos als een astronaut te zweven?
Dit is je kans om iets heel leuks te doen in het zwembad, vrienden te maken en onderdeel te zijn van het avontuur van de onderwaterwereld. Explorers trainen op zaterdagavond tussen 1730-1830 uur in het zwembad van Nederweert.

Waarom het zo leuk is

Het beste aan de bijzondere opdrachten is dat ze de nadruk leggen op veilig duiken maar dat de kinderen toch plezier hebben. Explorers kunnen een voorproefje krijgen van veel soorten duiken.

Bovendien krijgen de ouders een gestructureerd programma waarin hun kinderen vaardigheden ontwikkelen, dingen te weten komen over de onderwaterwereld en veel puur plezier hebben. Dit is ook een prima manier om kinderen te laten kennismaken met duiken voordat ze het volledige Open Water Diver-brevet gaan halen.

SSI Explorers

  • Brengt kinderen verantwoordelijkheidsgevoel bij
  • Leert kinderen iets over de onderwaterwereld
  • Is een leuk avontuur dat alleen in het zwembad wordt gegeven
  • Wordt gegeven door gebrevetteerde en geoefende PADI-professionals.

De duikuitrusting die je gebruikt

Kinderen gebruiken een basis-duikuitrusting die is gemaakt voor hun grootte en postuur. Deze uitrusting wordt door Duikteam Nederweert verzorgd. Je hoeft alleen zelf een bril, snorkel, vinnen en lood aan te schaffen.

Deelnamevereisten

Om aan de SSI Explorers te kunnen deelnemen moet een kind

  • Minimaal 10 jaar zijn
  • Zwemdiploma A & B hebben
  • Bij voorkeur 1 jaar snorkelles hebben gehad

Je volgende avontuur

Aansluitend aan de SSI Explorers kunnen ze het Junior SSI Open Water Diver-brevet gaan halen tegen een aantrekkelijk tarief.

Kosten en programma

De kosten zijn te vinden op ons inschrijfformulier.

De SSI Explorers starten in januari van ieder jaar. Één jaar later start je dan met je Junior Open Water opleiding die je dan in mei van dat jaar afsluit met een ECHT duikbrevet, waarmee je overal op de wereld mag duiken.

Interesse?

Geef dan dan gauw op, door het Inschrijfformulier in te vullen op onze homepage.